Så klär du dig när du ska gå på bröllop

Har du blivit inbjuden till ett bröllop? Kul! Det är få tillställningar som är så härliga som bröllop. Du som bröllopsgäst måste även förbereda dig innan kalaset, bland annat genom att se till att du klär dig enligt klädkoden. Tänk på att även smyckena bör matcha klädseln.

På bröllopsinbjudan framgår det nästan alltid vilken klädsel som gästerna bör ha. Den så kallade klädkoden bör respekteras i största möjliga mån. Mörk kostym, smoking och frack är vanligt för bröllop, men även en mer informell klädkod “sommarfin” eller “färgglad kavaj”. Det är viktigt att du även tänker på accessoarerna när du planerar din klädsel. Här hittar du de bästa tipsen.

Välj festliga smycken som passar till allt

Bröllop är alltid, oavsett klädkod, ett festligt tillfälle. Det är med andra ord ett utmärkt tillfälle att välja vackra och festliga smycken som sätter guldkant på klädseln. Det finns smycken för alla sorters bröllop. Hos Efva Attling hittar du massor med vackra smycken som passar perfekt till bröllop. Du kan se deras utbud av smycken på nätet på företagets hemsida. Sedan 1996 har Efva Attling designat smycken som bär starka budskap. Du hittar halsband, örhängen, armband och ringar i äkta silver och guld. Många av smyckena från Efva Attling är stilrena och klassiska, vilket gör att de passar till en rad olika stilar. I deras sortiment finns även flera färgglada smycken med vackra ädelstenar.

Du som bröllopsgäst kan lyfta din outfit med hjälp av smycken. Om du har en stilren klädsel kan du med fördel ta ut svängarna med ett eller flera större smycken. Om du däremot har en stor eller färgglad klädsel, exempelvis plagg i trendfärgen rosa, kan du välja diskreta och klassiska smycken.

Respektera alltid bröllopets dresscode

Enligt vett och etikett ska du som gäst alltid respektera och i största möjliga mån följa bröllopsparets önskan om dresscode. Det står ofta på inbjudan vilken klädkod, även kallad dresscode, som gäller. Klädkoden gör det lättare för gästerna att välja klädsel.

Undvik rött

Oavsett vilken klädkod som gäller bör du undvika färgen röd om du är kvinna. Rött anses nämligen vara älskarinnans färg. Det gäller dock endast för kläder. Om du gillar rött kan du istället bära smycken med röda ädelstenar.