Välj rätt bröllopspresent

Något som är viktigt när man går på bröllop är att ha med sig någon form av gåva. Den kan vara stora, lite mindre eller skänkas till välgörenhet.

2061691-brollopspresenter-till-brudparet

I Aftonbladet kan man läsa om vad fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo köpte till sin agent i bröllopspresent – nämligen en ö i Grekland. Portugisiska medier skriver om att Ronaldo verkligen ville visa den kärlek han har till sin agent, som varit som en pappa för fotbollsspelaren. Detta gjorde han alltså genom att köpa en helt extraordinär bröllopspresent till agenten och hans fru. Hur mycket den här exklusiva bröllopspresenten kostade framgår inte av artikeln men man har räknat ut att den måste ha kostat mellan 3 och 50 miljoner euro, vilket alltså inte är en liten summa. Varför ön överhuvudtaget var till salu berodde på att Grekland sålde av ett par öar när den ekonomiska krisen var som värst.

Anpassa presenten efter budget

De flesta har dock inte ens i närheten av så här mycket pengar över till en bröllopspresent. Men man kan faktiskt anpassa sig mycket efter den egna budgeten och det är tanken som räknas. För att ändå ha råd med en fin present kan man exempelvis besöka http://www.kampanjjakt.se/ och med hjälp av dem få ner kostnaden lite på exempelvis en inredningspryl eller liknande till brudparet. Men även om man kan anpassa presenten till den egna budgeten, innebär det inte att man kan köpa precis vad som helst till de lyckliga tu. I Svenska Dagbladet kan man läsa att presenter som exempelvis sexleksaker eller något annat lite genant, är absolut förbjudet.

Pengar till välgörenhet

Om man inte kommer på någon bra present att ge, går det faktiskt precis lika fint att donera pengar till välgörenhet i brudparets namn. Metro skriver om att det blir allt vanligare att gåvan byts ut mot pengar. Exempelvis önskade sig det engelska prinsparet William och Kate att deras gäster på bröllopet skulle skänka pengar till just välgörenhet.