Tips på bröllopsdekorationer

Står ett bröllop inför dörren och funderar du på hur du ska dekorera bord och lokaler för att få till den rätta stämningen? Det finns flera saker du kan göra på egen hand och annat som är bättre att köpa själv. Här får du tips på DIY och annat som är ”bröllopskompatibelt”.

Kanske du redan har en idé om hur du vill ha det på ditt bröllop eller så behöver du inspiration om hur du kan få det. Om du klickar dig in på https://kalasdekorationer.se/brollopsdekorationer-1 så kan du hitta de första tipsen att spinna vidare på.

bröllopsparDIY – vad kan du göra själv?

Inbjudningskort och bordsplacering är både något du kan köpa och göra på egen hand, så kallad DIY. Tänk dock på regler och seder som artikeln ovan beskriver.

Enligt svensk tradition har gifta par inte varandra till bordet, däremot sitter förlovade par bredvid varandra. Bordsdamen sitter alltid till höger om bordsherren.

Fördelen är att det blir väldigt personligt och helt i linje med bröllopstemat om du har ett sådant. Å andra sidan kan dessa vara bra att köpa om du tycker det räcker med en stilfull meny. Kalasdekorationer har till exempel många inbjudningskort i bröllopsanda som kan falla många par i smaken.

Praktiskt att köpa

Under ett bröllop eller vigsel tas det vanligen många fotografier i ett så kallat photobooth. Här behövs draperier och kanske en del rolig utstyrsel som masker, mustascher och annat kul att pimpa fejset med. Dessa är bäst att köpa eftersom de annars tar alldeles för lång tid att göra själv.

Saker som ringkuddar, strumpeband, konfettibomber och såpbubblor kan också vara skönt att bara beställa hem i ett paket utan att du behöver tänka mer på det.