Och så levde dem lyckliga i alla sina dar.. eller?

Tiden då flest människor gifter sig är förbi, sommaren. Och det innebär att många nu istället för att planera en av de viktigaste händelser i sitt liv har återgått till vardagen och mest troligt känner något av en tomhet. Att gifta sig är verkligen en stor sak, och det är faktiskt inte helt ovanligt att en känner sig lite nedstämd när det stora spektaklet är över trots att det inte är någonting man pratar högt om.

Det finns dock saker man kan göra för att komma över denna sorg. För det första: har du skickat ut tackkort till alla som kom? Det är någonting som kan göra att minnet av den fantastiska dagen kommer tillbaka. Vi har också skrivit om hur du kan föreviga bröllopet, bland annat med kalender. Utöver att ha en kalender som varje månad med en ny bild påminner dig om den magiska dagen kan du förlänga känslan av att vara nygift genom att hitta på roliga och romantiska saker med din man. Du ska se att du överlever! Man ska också komma ihåg att det faktiskt är äktenskapet man är ute efter när man gifter sig, även om festen är ett gigantiskt plus. Du ska också komma ihåg att du inte är ensam med den här känslan, och minnas att alla känslor är övergående. Ämnet har lyfts i denna artikel, läs den gärna. Så här inleds den:

Psykoterapeuten Phillip Hodson säger att baksmällan efter bröllopsdagen kan ta sig många olika uttryck. Förutom den traditionella alkoholrelaterade drabbas många även av en ekonomisk smäll. Dessutom kommer vardagen, den rosaskimrande dagen med alla dess förberedelser är över. Och kanske blev inte den lyckligaste dagen i livet exakt så där lycklig som bruden drömt om.