bröllop pengar

Låna till bröllop?

Ett bröllop behöver inte kosta flera hundratusen kronor för att vara stämningsfullt och romantiskt. Genom att planera och göra smarta val kan ni få ert drömbröllop till en låg kostnad. Det går också att låna pengar till bröllop för att skapa en oförglömlig stund. 

Börja med att göra en plan för hur ni vill att ert bröllop ska se ut. Ska ni gifta er borgerligt eller i kyrkan? Vill ni vara ensamma eller bjuda hundratals gäster? En borgerlig vigsel utan bröllopsklänning och en dyr kostym är i stort sett gratis om ni väljer enkla ringar. Ett bröllop med gäster och en middagsbjudning kostar lite mer men behöver inte vara jättedyrt om ni gör en hel del av arbetet själva eller med hjälp av familj och vänner.

Romantiskt bröllop som inte kostar skjortan

Att göra egna inbjudningskort och att hyra kostym och bröllopsklänning istället för att köpa är enkla sätt att spara pengar på. Om ni dessutom hyr en billig festlokal som ni dekorerar med egna dukar och blommor samt tillagar maten själva sparar ni ännu mer. Kanske kan ni också anlita någon inom familjen som tar bröllopsfotografierna? Genom att spara in på vissa delar av bröllopet kan ni istället lägga pengar på en lång bröllopsresa eller extra fina ringar. Om ni inte hinner spara ihop tillräckligt innan bröllopet kan även ett tillfälligt lån vara en bra lösning.

Även om du eller din partner har svårt att få lån för att ni har en betalningsanmärkning eller har eget företag kan ni få hjälp med att hitta en bank som är villig att låna ut pengar till er. Lägg in lånekostnaden i budgeten för bröllopet tillsammans med de andra utgifterna så att ni har kontroll.

Sist men inte minst är det viktigt att komma ihåg att njuta av er stora dag! Ett bröllop är ett minne för livet och något att både njuta av i stunden och för lång tid framöver.