Glöm inte något

Den stora dagen närmar sig och många kvinnor känner nog detsamma, vilken stress! Allt skall ordnas och glömmer man en sak så fallerar allt. Det är allt från mat, kläder till band och festlokal som ska ordnas och vara klart innan bröllopet. Visst är det mycket att hålla reda på och vissa saker är sämre att glömma än andra, därför får man antingen anlita en bröllopsplanerare eller göra en lista!

Bröllop

Bröllop kan vara olika viktigt för olika personer, många anser att det är den viktigaste dagen i deras liv och därför vill de gärna att allt ska bli rätt. Det är dock inte det enklaste då ett bröllop bjuder på en hel del missöden. Mycket kan gå fel och det är därför man måste plocka fram sin organisationskunskap för att det ska bli riktigt bra.

Gör en lista!

Listan ser olika ut för olika brudpar men den ska innehålla det som är absolut viktigaste i den ordning som de behöver utföras. En lista kan exempelvis se ut såhär:

  • Sätt en budget och följ den stenhårt, från mat till fotograf, allt måste passa in i den budget ni satt.
  • Borgerligt eller kyrkligt? När det är bestämt så måste ni välja lokal och förrättare. Ska ni gifta er i kyrkan så kanske ni redan har en i åtanke, då behöver ni en festlokal och så vidare.
  • Mat, det är bra att ha en idé om ni ska ha en speciell catering som fixar maten eller om ni tänkt att ordna allt själva. För att slippa spring så råder vi er till att hyra in hjälp.
  • Gäster, detta är otroligt viktigt och tyvärr kan det skapa en del irritation mellan brudparet. Sätt ett maxantal från start och börja lista de allra viktigaste gästerna i fallande ordning. Eventuella problem kan ni alltid be en familjerådgivare att hjälpa er med.
  • Klänning och kläder är viktiga, men dessa behöver inte vara det allra första ni köper utan kan gott och väl väljas senast en månad innan. Detta för att det kan behövas sys in och liknande.
  • Boka in tid för hårfixet, ta en extra tid för att komma in och testa bröllopsfrisyrer innan den faktiska dagen. Naglar är också viktigt men tar lång tid och bör göras hemma i lugn och ro, ta en tjejkväll till att ordna naglar med ett manikyrset från http://www.pfeilringsverige.se/manikyr.