Duka för lantlig bröllopsmiddag

Många drömmer om att ha en lantlig bröllopsmiddag i en gammal lada. Dekorera ladan med hängande vimplar och lyktor som lyser upp i natten. Duka med vackert porslin och spröda linnedukar. Det finns många knep att ta till för att få den perfekta bröllopsmiddagen i en lada.

Sverige är fullt av gamla lador som du kan hyra inför dit bröllop. Många hyrs nämligen ut till par som har en stundande fest för en liten penning. Få lokaler är så lantliga och romantiska som en gammal lada. En byggnad som har stått pall i ur och skur och som har fin interiör med träväggar och bjälkar i taket. En lada är dessutom den perfekta lokalen om man vill ha en utomhuskänsla för sin bröllopsmiddag samtidigt som man vill undvika regn och tråkiga partytält. De allra flesta fokuserar på hur ladan ska inredas och dekoreras. Det som många missar däremot är hur bordet ska dukas.

Duka med vackert porslin

När du arrangerar en bröllopsmiddag i en lada bör du satsa på vackert porslin till din dukning. Undvik att falla för frestelsen med papperstallrikar då de tar bort den vackra känslan. Istället kan du fynda fint porslin på loppisar eller varför inte be familjemedlemmar bidra genom att låna dig porslin till middagen. Till porslinet bör du ha fina silverbestick och vackra serveringsfat för maten. Tänk på att det går åt många glas för en bröllopsmiddag. Du bör ha ett eller två vinglas till middagen för varje gäst. Därutöver behövs vattenglas, dricksglas, drinkglas och annat.

Mjuka, blommiga detaljer

Under tallrikarna bör du klä borden i ladan med fina linnedukar för att skapa en mjuk känsla. Använd även gärna linneservetter i mjuka färger. Ovanpå bordsduken kan du ha en vacker löpare för att skapa en lager på lagerkänsla. På borden är det fint att ha mängder med dekorationer för att skapa en romantisk, bohemisk känsla. Täck borden med ljuslyktor av olika storlekar och andra vackra dekorationer om passar ditt bröllopstema. Plocka gärna säsongens blommor och smycka borden med. Då får du in en extra del av trädgården in i ladan.