Drop-in bröllop populärt

De börjar bli mer populärt att spontangifta sig och enbart ha en vigsel. Detta är förstås mycket mer skonsamt för plånboken än ett storlaget bröllop. Vill man ändå ha bröllopet i sina drömmar, kan man fixa det utan att bli ruinerad.

219069-bride-and-groom

För drygt en vecka sedan var det Alla hjärtans dag och de senaste åren har en ny trend kommit, då par kan komma till kyrkor runt om i landet på ett så kallat drop-in bröllop. Bland annat anordnades sådana här bröllop på Bjertorps slott i Skövde. I SN kan man läsa om att ett 30-tal par kom dit på Alla hjärtans dag och det var till och med ett par från Norge som kom för att gifta sig i ett ryck. På slottet fanns flera olika alternativ på vigslar och man kunde göra allt ifrån att enbart gifta sig, till att ha vigsel, fest och övernattning på slottet.

Ha råd med drömbröllopet

Många väljer en sådan här drop-in-variant med enbart en vigsel för att de inte riktigt har råd med ett storslaget bröllop. Men det finns sätt som gör att man kan ha råd med sitt drömbröllop. Till exempel kan man använda sig av en betalningslösning, som till exempel Billhop, som gör det möjligt för en att skjuta upp sina räkningar ifall man inte kan betala dem direkt. Man kan också anordna ett bröllop i budgetvariant, som ändå är ett storslaget bröllop, fast för en billigare penning.  Det finns mycket pengar att spara in på klädseln till exempel. Kostymen och brudklänningen kan köpas i vanliga klädbutiker för att hålla priset nere. Tycker man att det känns tråkigt att köpa kläder som alla andra förmodligen har, kan man istället satsa på second hand, vilket även är ett billigare alternativ. Detta tipsar Dagens Nyheter.

I SvD tipsar man istället om att ta hjälp av bekanta för att hjälpa till med olika delar av bröllopet. Har man någon som kan fota, göra blomsterarrangemang och sminka bruden, behöver man inte anlita folk som kan göra detta åt en mot betalning.