Budgetbröllop

När någon går ned på knä och friar har man enligt tradition ett år på sig innan en bröllopsceremoni är aktuell och det är under detta år som man ska planera denna dag. Men hur mycket ska ett bröllop kosta och finns det sätt att skära ned på dessa kostnader?

”Svenskarna lägger i snitt 50.000 kronor på bröllopet. Det visar siffror som Swedbank tog fram om bröllopsekonomi i en tidigare rapport. De som gifter sig för första gången lägger i regel mer pengar på bröllopet än den som slår till för andra eller tredje gången. Bröllopsbudgeten har inget övre tak men de dyra bröllopen dominerar inte. 20 procent av de drygt tusen tillfrågade lade 10.000 kronor eller mindre på sitt bröllop, visar sammanställningen.” läs mer.

508542-weddingEtt bröllop behöver inte vara dyrt, utan man kan enkelt ha en vacker ceremoni utan att spendera tusentals kronor genom att använda sig av några få beprövade knep. Ett tips är till exempel att skapa egna inbjudningskort från CupCard som du enkelt beställer online och sedan skickar ut till dina gäster – vilket för oss över till tips nummer två: du behöver inte bjuda in hundratals gäster. De vackraste bröllopen är de intima, små bröllopen som bevittnas av brudparets närmaste krets. Skippa därför att bjuda in exempelvis chefen, arbetskamrater och bekanta och fokusera istället på att bjuda in familj och nära vänner. Likväl är en av bröllopets största kostnader själva bröllopsfesten med catering och extravaganta detaljer. En bra idé kan vara att istället anordna en bröllopslunch och sedan fira tillsammans i ett partytält eller kanske på krogen. Det sista och absolut viktigaste tipset vid bröllopsplanering att börja med att sätta en budget för bröllopet och hålla sig inom den!